Χρήσιμες Πληροφορίες

Το Ναύπλιο είναι ένας τόπος που μοιάζει να ξεπήδησε από σελίδες παραμυθιού και παρόλο που πλέον θεωρείτε μια σύγχρονή πόλη στην Πελοπόννησο διατηρεί μια αύρα παραδοσιακή, μια αύρα που θυμίζει χρόνια περασμένα.

Η πόλη του Ναυπλίου διαθέτει φυσική ομορφιά και είναι γεμάτη αρχαιολογικούς θησαυρούς. Το πανέμορφο Ναύπλιο θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων αλλά και των τουριστών γιατί έχει εύκολη πρόσβαση και μπορεί κανείς να την επισκεφτεί με  λεωφορείο ή αυτοκίνητο και διαθέτει παραλίες, φυσικό τοπίο, μουσεία και αξιοθέατα όποτε αποτελεί έναν τέλειο προορισμό για να συνδυάσει κάνεις τα πάντα.

Γεμάτο καταστήματα, εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες διαθέτει ότι και οι πιο σύγχρονες πόλεις. Παρόλα αυτά δεν είναι μια μεγαλούπολη χωρίς χαρακτήρα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Διαθέτει ακόμα παραδοσιακά κτήρια και γραφικά δρομάκια που οδηγούν σε ξεχασμένες γωνιές γεμάτες ιστορία και μυστήριο.

Η Βυζαντινή και Ενετική αρχιτεκτονική του διατηρεί ακόμα τα σημάδια της ανάμεσα σε σύγχρονα κτήρια και ομορφαίνει την πόλη. Το Ναύπλιο υπήρξε κάποτε η πρωτεύουσα της Ελλάδας και αν και πλέον δεν είναι πρωτεύουσα δεν του λείπει ο κοσμοπολίτικος αέρας.

 

Ιστορικά μνημεία:Αξίζει να δείτε τα Βενετσιάνικα κάστρα Παλαμήδι και Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, την Πύλη της ξηράς και της θάλασσας, το αρχαιολογικό και το πολεμικό μουσείο.Ακόμα μπορείτε με αφετηρία το Ναύπλιο να επισκεφτείτε το θέατρο της αρχαία Επιδαύρου, την ακρόπολη των Μυκηνών και της Τίρυνθας ,το Βενετσιάνικο κάστρο και το αρχαίο θέατρο του Άργους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Παραλίες:Το Ναύπλιο διαθέτει μία αμμουδερή παραλία την Καραθώνακαι και μία παραλία με βότσαλα την Αρβανιτιά. Ακόμα σε πολύ μικρή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες του Τολού και του Αγίου Νικόλα (Κονδύλι).

Awards